Calculator  

Heeft u vragen? 06-27379838

Oud Eemnesserweg 23 Eemnes Bij Utrecht
1713 HD We werken ook van uit Limburg, Obdam, Groningen en Rotterdam

Neem contact op
06-27379838

Kwaaitaalvloer of holle baksteen (mantavloer) problemen

De term “betonrot” en probleem “Kwaaitaal” zijn een gehoorde combinatie bij oude holle baksteen. Maar wat is het probleem Kwaaitaalvloer nu en waarom is een Kwaaitaalvloer gevoelig en zit “betonrot” in?

Kwaaitaal is eigenlijk “betonrot” in de vloer door roest. Gedurende de vijftig en jaren zestig naar zeventig stond het snelle bouwen van woningen onder tijdsdruk. Er was een woningtekort(!) en productie had prioriteit.

Fabrikant onder de naam Kwaaitaal ook onder naam Vormbeton B.V. een Betonindustrie in Woerden B.V. (ook wel Manta Systeemvloer) brachten in die tijd een snelle geprefabriceerde beton vloerelement op de markt. Hiermee werd het mogelijk gemaakt vanaf de fundering heel snel verder op te bouwen.

Het grootste succes van deze producten was snel hief en de vraag oversteeg al snel de gangbare productiecapaciteit. Om de productie nog sneller te vergroten werden bij Kwaaitaal regelmatig verharding en droogtijd versnellers in de vorm van calciumchloride toegevoegd aan de verse betonspecie snel intrekken. Dit leidde helaas tot roesten van de het betonijzer wat als wapening de kracht maakt van de vloer met betonrot (betonschade) als gevolg. Dit proces is betonrot.

Kwaaitaalvloer of holle baksteen (mantavloer) problemen

Kies voor een Woodstock vloer en geniet van een prachtige, duurzame vloer. Ontdek de oplossing voor uw kwaaitaalvloer of mantavloer problemen. Onze ervaren vakmensen installeren uw nieuwe vloer vakkundig. Bekijk nu ons aanbod en laat u overtuigen.

Telefoonnummer: 085-4846144
Bij geen gehoor: 0226-427785
E-mailadres: info@woodstock-vloeren.nl

Hoe kan je problemen in de Kwaaitaalvloer zien?

Kwaaitaal vloerelement zijn gedurende de periode van 1960 tot 1982 gemaakt geproduceerd en toegepast. Tussen 1980 en 1984 zijn nog slechts enkele projecten gerealiseerd.

Een Kwaaitaalvloer kan eenvoudig herkennen aan de vorm van de elementen (Zie foto's) . Een Kwaaitaal vloerelement is opgebouwd uit een betonnen drukboog en twee draagribben. (lijkt op broodjes vloer) In de draagribben bevindt zich de staalwapening die zorgt voor de draagkracht van het betreffende vloerelement. Soms zijn ook de merknaam Kwaaitaal geplaatst. Dus kijk naar het jaartal.

Terug naar overzicht