Calculator  

Heeft u vragen? 06-27379838

Braken 18 en Melbourestraat 76B
we werken van uit Obdam en Rotterdam

Neem contact op
0627379838

De kruipruimte isoleren met schuimbeton isolatie is een maatregel waar u geen spijt van zult krijgen. Geen last meer van koude voeten en je energierekening flink verlagen. Volgens de organisatie Milieu Centraal kan er jaarlijks ongeveer €170 tot €330 bespaard worden op de energierekening! Met het isoleren van de kruipruimte worden vocht en schimmel problemen aangepakt. Daarnaast pak je ook meteen de onprettige geur aan. Daarmee maak je de kruipruimte minder aantrekkelijk voor ongedierte als muggen, slakken, pissebedden en zilvervisjes. die van vochtige ruimtes houden. Verhoog wooncomfort en verlaag de energierekening met het isoleren van de kruipruimte. In dit artikel vertellen we meer!

Waar kan ik mijn kruipruimte het best mee isoleren?

Er bestaan diverse materialen waarmee je de kruipruimte kunt isoleren. Wij raden aan om kruipruimtes te isoleren met schuimbeton isolatie. Een veelvoorkomend probleem bij kruipruimtes is optrekkend vocht en schimmel. 20% van de woningen in Nederland heeft een vochtige kruipruimte. Hierdoor kan een onprettige geur ontstaan en kan de vloer op termijn behoorlijke beschadigingen oplopen. Daarnaast zorgt een vochtige kruipruimte niet alleen voor een vochtig huis, maar kan het ook problemen veroorzaken voor jouw gezondheid. Door de kruipruimte op te vullen met schuimbeton heb je hier nooit meer last van. De vochtwerende kwaliteit van schuimbeton zorgt ervoor dat het vocht onder de woning blijft. De woning blijft hierdoor warmer, waardoor energiekosten worden bespaart. Door te isoleren met schuimbeton heb je direct geen last meer van vocht in kruipruimtes.

Bestel online schuimbeton!

Aannemer Particulier

Wat is schuimbeton?

De hoogwaardige schuimbeton van Strooper is een vloeibaar mortel en bestaat uit een duurzaam bindmiddel dat wordt opgeklopt met dierlijk eiwit. Wij maken ons schuimbeton zelf op de werkplek. Hierdoor leveren we de hoogste kwaliteit schuimbeton van Nederland. De unieke schuimbeton samenstelling van Strooper is lichter, goedkoper, gaat langer mee, is makkelijker aan te brengen en natuurvriendelijker.

Schuimbeton wordt voor diverse doeleinden ingezet, zoals:

  • Een isolerende funderingsvloer.
  • Opvullen van kruipruimtes in verband met vochtproblemen of schimmels.
  • Renovatievloer bij vervanging van houten balkenvloer.
  • Uitvulmateriaal voor bestaande vloeren.
  • Vulling rondom zwembaden.
  • Onderlaag voor vloerverwarming.
  • Dak afschotlaag.
  • Basis voor het aanbrengen van een Anhydriet gietvloer of Woonbeton.

Voordelen schuimbeton op een rij

  • Goede isolerende werking
  • Relatief goedkoop
  • Erg licht, maar toch relatief sterk
  • Gaat vocht en schimmel tegen
  • Goed bestand tegen vorst en dooi
  • Zelf-nivellerend
  • Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar
  • Lange levensduur
  • Al beloopbaar na 48 uur

Waarom kruipruimte isoleren?

Wil je gaan isoleren? Dan is het isoleren van de onderkant van de begane grondvloer niet de beste keuze.

Even voor de duidelijkheid: Kruipruimte isolatie is niethetzelfde als vloerisolatie. De meeste mensen halen dit door elkaar. Er zit namelijk een groot verschil tussen het isoleren van de kruipruimte of de vloer. Bij Kruipruimte isolatie wordt isolatie op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Dit is ook de rede dat kruipruimte isolatie ook wel bodemisolatie word genoemd. Door de kruipruimte te isoleren wordt optrekkend vocht uit de bodem geremd of gestopt. Ook stijgt de temperatuur in de kruipruimte, Waardoor er minder tot geen koude lucht de woning binnendringt vanuit de kruipruimte.

Bij vloerisolatie isoleren we de vloer direct tegen de onderkant. Hierdoor wordt de vloer qua temperatuur een stuk behaaglijker. Hoe goed dit ook gebeurt, je blijft altijd last houden van vocht en tocht. Een betere oplossing is om de hele kruipruimte met schuimbeton op te vullen. Hierdoor kan er geen koude lucht meer omhoog komen vanuit de kruipruimte. Schuimbeton werkt een stuk beter dan bijvoorbeeld wol of kunststof isolatieplaten (tempex), folie-isolatie of met gespoten isolatieschuim. Bij een houten vloer brengen we het isolatiemateriaal tussen de vloerbalken aan. Bij een betonvloer- of steenachtige vloer kan schuimbeton gecombineerd worden met vloerverwarming. Schuimbeton heeft een zeer goede isolatiewaarde.

Kruipruimte-isolatie; de voordelen op een rij

Een vochtige kruipruimte zorgt niet voor een vochtig huis, maar is kan ook problemen geven voor de gezondheid. Een vochtige kruipruimte isoleren voorkomt schade als hout- en betonrot en schade aan muren en leidingen.

Voordelen Top 10 kruipruimte isoleren

  • Geen vocht meer uit de kruipruimte naar de woning
  • Een droger klimaat in huis.
  • Minder muffe lucht in huis.
  • Minder stoken > een droger huis, stook makkelijker warm.
  • Voorkomt schimmels en zwammen
  • Gezonder woonklimaat, zeker voor reuma- en astma-patiënten.
  • Minder kans op allergie.
  • Minder huisstofmijt
  • Kruipruimte-isolatie weert ongedierte als muggen, slakken, pissebedden en zilvervisjes.

Wanneer kruipruimte isoleren?

Het isoleren van de kruipruimte is aan te raden als een u vochtige en lage kruipruimte heeft. Het effect van de isolatie is in deze situaties verrassend. Ook bij het leggen van een nieuwe vloer kan het handig zijn om meteen de kruipruimte aan te pakken. Dit zorgt ervoor dat er in de toekomst geen problemen ontstaan en ben je ervan verzekerd dat de nieuwe vloer langer meegaat. Heb je een wat hogere (vanaf 50 cm) en droge kruipruimte en geen vochtproblemen? In dat geval is vloerisolatie effectiever.

Subsidie kruipruimte isolatie

Wist u dat u eventueel subsidie kunt aan vragen voor het isoleren van uw woning?

Subsidie isolatie woningen VvE

Verenigingen van Eigenaren kunnen tot 1 januari 2023 subsidie krijgen voor de isolatie van een koopwoning. Er dienen dan wel ten minste 2 soorten isolatie te worden toegepast binnen één woning. Wilt u graag besparen op uw energierekening, maar weet u niet zo goed hoe u dat moet aanpakken. U kunt subsidie aanvragen voor het inwinnen van energieadvies.

Energiebespaarlening

Indien u niet direct beschikt over spaargeld, dan kunt u overwegen om een energiebespaarlening af te sluiten. Eigenaren van een koopwoning kunnen tegen een lage rente geld lenen voor een isolerende verbouwing.

Afhankelijk van hoe u het aanpakt, kunt u de lening afbetalen met uw energiebesparing. In sommige gevallen is de besparing voldoende groot om de maandelijkse lasten van uw lening te betalen.

Bestel online schuimbeton!

Aannemer Particulier