Calculator  

Heeft u vragen? 06-27379838

Oud Eemnesserweg 23 Eemnes Bij Utrecht
1713 HD We werken ook van uit Limburg, Obdam, Groningen en Rotterdam

Neem contact op
0627379838

Hoe kan je het beste een houtenvloer isoleren?

Het beste is om een oude houten vloer te isoleren is de oude houten vloer eruit en schuimbeton erin. Als het niet lukt kunnen we ook de tussen de oude vloer een PIR platen tussen de platen maar groot nadeel is dat er even goed vocht onder vloer kan. De hoge waterstand maakt het allemaal niet leuker.

Ontdek de beste manieren om uw houten vloer optimaal te isoleren. Bespaar op energiekosten en creëer een comfortabeler binnenklimaat met deze praktische isolatietips.

Telefoonnummer: 085-4846144
Bij geen gehoor: 0226-427785
E-mailadres: info@woodstock-vloeren.nl

Hoe kan je het beste een houtenvloer isoleren?

Waarom houtenvloer isoleren?

  1. Op de eerste plaats is het energiebesparing. Geïsoleerde oude houten vloeren en kruipruimtes behouden de warmte in de winter en houden hitte buiten in de zomer, met een goede isolatie in en om de vloer help je de verwarming en koeling wordt verminderd. Dit in resulteert energie lagere rekening en minder energieverbruik, wat ook weer goed is voor het milieu.
  2. Het comfort in huis. Vloer en kruipruimte Isolatie helpt bij het handhaven van een comfortabelere binnentemperatuur gedurende het hele jaar door. De kruipruimte isoleren met schuimbeton voorkomt tocht en koude plekken in de winter en houdt de hitte buiten in de zomer, waardoor het binnenklimaat aangenamer wordt.
  3. Ook geluidsisolatie. Goede isolatie in en tussen de vloeren kan geluid van buitenaf verminderen, waardoor het geluidsniveau in een gebouw wordt verlaagd. Dit is vooral belangrijk in stedelijke omgevingen waar verkeerslawaai en andere geluiden een probleem kunnen zijn.
  4. Condensatie controle van de condensatie. (Vocht en water in de kruipruimte) Isolatie helpt ook bij het voorkomen van condensatie aan de binnenkant van muren en ramen, wat kan leiden tot schimmelgroei en structurele schade in het hout. (houtrot)
  5. Verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. De kruipruimte isoleren met een goede Isolatie kan helpen bij het verminderen van infiltratie van foute stof, pollen en andere allergenen van schimmel, waardoor de luchtkwaliteit in een gebouw wordt verbeterd.
  6. Verhoging van waarde de u huis. Goede vloerisolatie en de kruipruimte isoleren kan de waarde van een woning of gebouw verhogen. Het maakt het pand aantrekkelijker voor potentiële kopers of huurders vanwege de lagere energiekosten en het verbeterde comfort.

Waarom oude houtenvloer isoleren?

Al met al is isolatie dus een belangrijke investering die op lange termijn terugverdiend wordt.

Schuimbeton is een alternatief voor de broodjesvloer

Schuimbeton is een overtuigende alternatief voor de traditionele broodjesvloer. Deze innovatieve oplossing biedt tal van voordelen die de broodjesvloer overstijgen. Schuimbeton is niet alleen duurzamer, maar ook kosteneffectiever in de lange termijn. Bovendien is het eenvoudiger te installeren, waardoor de totale projecttijd aanzienlijk kan worden verkort.

In vergelijking met de combinatievloer biedt schuimbeton een betere thermische isolatie, wat leidt tot lagere energiekosten voor de eigenaar. Het materiaal is ook vochtregulerend, waardoor vocht beter wordt beheerd en schimmelvorming wordt voorkomen. Voor projecten waar duurzaamheid en efficiëntie voorop staan, is schuimbeton zeker een serieuze overweging als alternatief voor de broodjesvloer.

Schuimbeton is een overtuigende alternatief voor de traditionele broodjesvloer

Terug naar overzicht