Calculator  

Heeft u vragen? 06-27379838

Oud Eemnesserweg 23 Eemnes Bij Utrecht
1713 HD We werken ook van uit Limburg, Obdam, Groningen en Rotterdam

Neem contact op
0627379838

Efficiënt kruipruimte isoleren met bodemisolatie

Het isoleren van de kruipruimte met bodemisolatie is een slimme investering die vele voordelen met zich meebrengt. Door je kruipruimte te isoleren met bodemisolatie, creëer je een aangenamer en gezonder leefklimaat in huis. Het zorgt voor een betere vochtregulatie en kan helpen om energiekosten te verlagen.

Bodemisolatie is een effectieve manier om warmteverlies tegen te gaan en de vloer van je woning op temperatuur te houden. Hierdoor hoef je minder te stoken en bespaar je op energierekeningen. Bovendien draagt het bij aan het verhogen van het comfortniveau in huis.

Kortom, het isoleren van de kruipruimte met bodemisolatie is een duurzame keuze die op lange termijn loont. Het verbetert niet alleen de leefomgeving in huis, maar kan ook bijdragen aan kostenbesparingen en energie-efficiëntie.

kruipruimte isoleren met bodemisolatie

Vraag nu een offerte aan!

Telefoonnummer: 085-4846144
Bij geen gehoor: 0226-427785
E-mailadres: info@woodstock-vloeren.nl

Goede bodemisolatie

Om een optimaal resultaat van kruipruimte isoleren met bodemisolatie te behalen kwa vocht is het belangrijk dat de vloer goed gelegd wordt op een vocht scherm én om deze goed te beschermen tegen optrekken van vocht. Het vocht kan er niet door omdat de vloer op de juiste manier gelegd is en door het plaatsen van een folie onder de vloer. Dit is vaak genoeg. De vloer wordt namelijk aan de onderkant blootgesteld aan vocht. Gelukkig is dat op te lossen met een vochtscherm ondervloer.

Bescherm de vloer tegen vocht met een vochtscherm ondervloer

Het belang van de juiste bodemisolatie kan niet genoeg benadrukt worden. Met een laag isolatiemateriaal, zoals PE-folie, kunt u ervoor zorgen dat uw huis goed geïsoleerd is en energie-efficiënt blijft.

Voor zwevende vloeren is het cruciaal dat ze ook vanaf de onderkant worden beschermd tegen vocht. Hiervoor zijn speciale vochtschermen ontwikkeld. Een vochtscherm ondervloer is een kunststoffolie, meestal gemaakt van polyethyleen (PE-folie), die op de ondergrond wordt bevestigd. Het vochtscherm voorkomt dat vocht, wat zich op de ondergrond vormt, in de vloer trekt.

PE-folie is een uitstekende keuze voor bodemisolatie omdat het duurzaam en effectief is. Het kan vocht tegenhouden en warmteverlies minimaliseren, waardoor uw huis comfortabel blijft in alle seizoenen.

Een vochtscherm zorgt er dus voor dat de vloer geen schade oploopt door vocht van onder, waardoor een vloer vele malen langer meegaat en vervelende situaties worden voorkomen.

Bescherm de vloer tegen vocht met een vochtscherm ondervloer

Soorten vochtschermen

Vochtschermen zijn in verschillende varianten te verkrijgen. Zo zijn er ondervloeren met een ingebouwd vochtwerend karakter, losse rollen PE-folie en zelfs vochtschermen die te verkrijgen zijn als een voorstrijkmiddel.

Lees ook over Kruipruimte isoleren met schuimbeton voor vloerverwarming.

Terug naar overzicht